Se till att serva din bil!

Se till att serva din bil!

Står du där i morgonkylan och fryser och muttrar, kanske rent av svär och sparkar till på ett däck? Då är det lätt att förmoda att bilen krånglar och du kanske inte har tagit dig i kragen och lämnat in den på service. För hade du gjort det hade ju ett stundande fel kunnat upptäckas och därmed åtgärdas – åtgärdas innan en sådan svordomsmorgon hade inträffat. Då hade du sluppit pulsa i snö och vara alldeles förfrusen när du anlände till jobbet. Du hade istället anlänt i en varm och nyservad bil.

 

 

Hitta en bra servicefirma

 

När du insett att det är dags att ta dig i kragen och faktiskt göra en insats för din bil är halva jobbet redan gjort. Resterande halva handlar om att hitta en servicefirma och köra dit bilen, så himla enkelt egentligen. Letar du efter Bilservice i Hudiksvall? Där finns det exempelvis en Mekonomen. När du väl fått dit bilen behöver du ju själv inte göra någonting. Lägg bara lite tankemöda innan på att hitta en bra servicefirma, en som ger garanti och sätter en stämpel i serviceboken. Glöm inte stämpeln! Då behåller bilen sitt värde.

 

En bra försäkring

 

Om du kör mycket och många mil behöver man kanske göra milservice, men kör du inte lika mycket kan det räcka med årsservice. I serviceboken står det mer om det serviceintervall som gäller för din bil så glöm inte att kolla där. I serviceprotokollet noteras vad som har gåtts igenom samt om något behöver åtgärdas. Allt detta ska såklart den som utfört servicen kunna förklara och svara på frågor om så att du förstår. När eventuella fel har upptäckts och åtgärdats kan du känna dig trygg. Att lämna bilen till service är faktiskt en riktigt bra och förebyggande försäkring, för både bilens och ditt liv – och ditt humör.