Så hittar ni rätt bilverkstad

Det kan vara knepigt att hitta en bra bilverkstad när man väl är i behov av en, och det blir lätt dyrare än vad man tänkt sig. Vissa saker kan man göra själv, såsom att fylla på olja och kylarvätska eller kanske byta däck, men ett kamremsbyte, fixa växellådan eller byta avgassystemet bör man låta en professionell bilverkstad göra. Priserna mellan de olika verkstäderna varierar dock och det finns en hel del pengar att spara om man först gör lite research och jämför deras priser.


Högst timpris behöver inte betyda högst slutpris

Via de olika verkstädernas hemsidor brukar man kunna be om prisuppgifter på det som man behöver hjälp med. Vid byte av till exempel växellåda eller avgassystem där man redan från början vet vad felet är så är det naturligtvis enklare för verkstaden att ge ett fast pris. Många verkstäder tar betalt per timme och priserna skiljer sig ofta rejält. Högst timpris behöver ändå inte betyda höst slutpris då mekanikern i fråga kanske är mer erfaren, har modernare verktyg och därmed arbetar snabbare.
Be därför verkstaden att även uppskatta tidsåtgången för arbetet.


Det underlättar att ha nära till verkstaden

När man letar efter en bra bilverkstad så kan det vara enklast att fråga vänner och bekanta om de har någon att rekommendera. Att dessutom söka på nätet är en bra idé; se då till att jämföra priser och läsa recensioner från tidigare kunder.
Det underlättar givetvis att ha nära till sin bilverkstad, så sök exempelvis på bilverkstad i Gävle om det är den ort ni bor på. En professionell verkstad ska alltid kunna ge ett ungefärligt pris innan man lämnar bilen för reparation. Skulle felet sedan vara mer omfattande och kosta mer så ska man alltid först bli kontaktad av verkstaden så att man kan ta ställning till kostnaden innan arbetet utförs.