Packa smart inför resan

Packa smart inför resan

Det blir mycket roligare att resa om man har packat på rätt sätt innan. Ingen vill ju komma fram till sin destination bara för att inse att man har glömt något, att någonting man tagit med gått sönder eller att något har runnit ut och förstört allting. Allt detta slipper du om du packar ordentligt innan resan, och detta gäller oavsett vart du ska åka eller hur mycket packning du har med dig. En student resa till exempel brukar vara en kortare resa som inte kräver så mycket packning, men det är högst individuellt hur mycket saker man brukar ta med sig.

När man ska börja packa är det bra att lägga fram allting som ska med så att man har det framför sig och kan bocka av det från packningslistan. Om man har plockat fram allting slipper man också springa runt och leta eller fundera över vad man redan har stoppat ned för saker. När du ska börja packa ned saker i väskan, tänk på att börja med de tunga sakerna först. Det minskar risken att väskan välter eller att något ömtåligt går sönder. Tänk på att utnyttja all yta, om du har med flera par skor kan du förvara mindre saker i dem. Istället för att vika ihop dina kläder, rulla ihop dem så tar de mindre plats och blir dessutom mindre skrynkliga. När du planerar vilka kläder du ska ha med, packa efter outfits och inte efter vilka kläder du tror du kommer använda.

Avsluta med att lägga ned det som du kommer att behöva använda först överst, som till exempel din necessär. Likaså saker som du kommer att behöva visa upp i säkerhetskontrollen, som vätskor och liknande. Packa inte heller med för mycket – i de flesta fall så handlar man en del när man är utomlands och man behöver ju utrymme i väskan för att kunna ta med sina saker hem.