Lucia utanför fönstret

Lucia utanför fönstret

Så har vi nått halvtid i december månads resa mot jul. Det är nästan så att man blir lite stressad över att hinna njuta av julstök, musik och allt annat som har med denna högtidsmånad att göra.
För julälskaren är det bara att konstatera att december går alldeles för fort. Plötsligt är det dags att börja förbereda för nyårsfyrverkerier och finmiddag.

Men som tur är så är vi inte där än.
Det är lätt att gå händelserna i förväg och glömma bort att Lucia stundar runt hörnet. Utöver att vara en fin högtid så indikerar denna högtid att vi börjar ana upploppet mot jul.
Just därför är det så fint att Lucia präglas av ljussken – ett sorts hopp i vintermörkret, men kanske även för den som inte har börjat göra några förberedelser inför julhelgen.

Även om det kanske är sällsynt numera så vore det ju otroligt fint att titta ut genom den rutan från Sparfönster och se hur Lucia med sällskap skrider förbi utanför. Se hur hennes krona av ljus lyser upp den tidiga vintermorgonen.

Kanske är detta speciellt uppmuntrande för dig som jobbar hemma med att skriva, som kellysthoughtsonthings.com. Då är det alltid välkommet med lite sällskap i en annars kanske lite isolerad tillvaro.
För visst har det sina fördelar att ha kontoret på sömndrucket gångavstånd, men ibland kan det även bli lite för mycket verkstad i ensamheten. 

Det är vid dessa tillfällen ett tidigt luciatåg känns som en vitamininjektion, tillsammans med en lussekatt förstås.

Fördelen med att vara sin egen är ju dock att man har goda möjligheter att komma ikapp i julförberedelserna.
När man är sin egen chef så blir det inte några sura miner för att man sitter och klickar hem julklappar, beställer julkort och annat på arbetstid.

Alla val här i livet har som bekant sina fördelar respektive nackdelar.