Gör ditt eget hemmaspa

Gör ditt eget hemmaspa

Ibland behöver man koppla av lite extra och unna sig lite lyx. Dock kan det kännas både dyrt och omständligt att åka till ett riktigt spa och det kanske inte ens finns något bra i närheten när andan faller på. Då passar det perfekt att anordna ett litet eget hemmaspa vilket kräver minimalt med förberedelser. Det du först och främst behöver göra är att ordna så att det blir en avslappnad och mysig stämning där hemma. Tänd några levande ljus, gärna doftljus med någon avslappnande doft, sätt på någon lugn musik och lägg fram lite extra filtar och kuddar. Det gör att du snabbt kommer i rätt spa-stämning och det blir mindre känsla av att bara vara hemma hos sig själv och göra sådant man brukar göra.

Innan du ska ha ditt hemmaspa kan det dock vara bra att förbereda lite så att du har det du behöver hemma. Några ansiktsmasker, bodylotion, doftljus och kanske en fräsch parfym eller deodorant att ha på efter behandlingen. Köp dem här till exempel.

Om du har möjlighet så är det skönt att ta ett bad i badkaret, gärna med mycket bubblor och skum. Det ger en ultimat avkoppling och är ett perfekt tillfälle för att låta hårinpackning och ansiktsmask verka. Gör också i ordning något gott att dricka och några goda snacks som du kan äta under tiden så att det känns extra lyxigt. Avsluta behandlingen med att ge både händer och fötter lite uppmärksamhet, fila naglarna, slipa fötterna och ta på ett snyggt nagellack som fräschar upp direkt. Sist men inte minst, glöm inte att stänga av telefonen under tiden du har ditt spa. Syftet är ju att det ska vara avkopplande och du ska inte vara uppkopplad under den här tiden. Satsa på att underhålla dig med en bra bok eller tidning istället.