En behandling som tar oss till glädjen

Livet blir sällan så som man har tänkt sig. Ofta händer det saker som får oss ur balans och sätter igång processer där vi ifrågasätter våra egen existens. Detta är fullt naturligt och en del av att vara människa. Vår tillvaro är nämligen många gånger mer snirklande och svängande än vad vi vill tro. 

Din inre dialog

Det är inte minst något som vi har fått lära oss under det senaste året. När Covid-19 kom så sattes det mesta ur spel, i varje fall tids nog. För även i Sverige så börjar vi se allt fler hårda restriktioner i samhället. 

I takt med detta så börjar det även dyka upp rapporter om hur dåligt folk faktiskt mår, rent mentalt, av de åtgärder som tas för att hindra spridningen av viruset. Vi är trots allt ett socialt djur som behöver umgås med varandra för att må bra.

Frågan är vilka negativa trender som sätts just nu på grund av restriktioner. Hur påverkar dessa vår inre och yttre hälsa? Det har kommit in rapporter om ökad övervikt och en ökad mängd mentala sjukdomer under den gångna tiden.
Kan det i förläningen visa sig att åtgärderna är minst lika destruktiva som viruset i sig?

Den som känner att man under det senaste året, eller tidigare, har kommit ur fast och lagt till med ett destruktivt beteende kan få hjälp på https://www.rehabcentersteget.se/

Ofta handlar det om att förändra sättet som vi tänker på – att hitta nya mentala mönster som får oss ur gamla gängor.

För vad är det egentligen som vi säger oss själva när vi babblar på inuti våra huvuden?

Hur ser samtalet med dig själv ut? Att avslöja våra negativa tankar är det första steget ut ur allt beroende. Det handlar helt enkelt om att återerövra oss själva, från dessa mörka entiteter som snurrar runt i våra huvuden.