Arbeta som chaufför

Arbeta som chaufför

Ifall man går ut och tar en promenad i en stad som har ett Schenker-ombud är sannolikheten stor att man ser en av Schenkers lastbilar efter vägen. Schenkers åkeri är nämligen ett av de största i hela Sverige med 1000 fordon fördelat på lika många anställda chaufförer. Åkeriet omsätter ca en miljard och hämtar och delar ut det mesta man kan tänka sig över hela landet. Att arbeta som chaufför hos Schenker är en viktig roll eftersom man faktiskt är den som får hela verksamheten att gå runt, genom att se till att paketen hämtas och lämnas ut som de ska.

Är man intresserad av att arbeta som chaufför behöver man först och främst ha körkort. Beroende på vilken typ av lastbil man ska köra kan det krävas B-körkort upp till CE-behörighet för tung lastbil med tungt släp. För att bli paketbilschaufför räcker det med B-körkort. Då går ens arbetsdagar ut på att köra paketen från terminalen vidare ut till utlämningsställen, till affärer, till mindre företag och till privatpersoner som beställt hemleverans. Som paketbilschaufför kör man och delar ut paketen på egen hand men man är samtidigt alltid en del av Schenkers team. Jobbet är ändå väldigt socialt i och med att det blir mycket kontakt med kunderna varje dag. Arbetet som chaufför innebär att man arbetar vardagar och är ledig på helgerna.

Att arbeta som chaufför hos Schenker innebär en trygghet i form av kollektivavtal, regelbundna raster och alltid fasta arbetstider. Eftersom det är ett jobb som innebär en del motion i form av att bära ut paketen kan det bli slitsamt. Därför får man även friskvårdsbidrag vilket underlättar för att man ska kunna träna på fritiden och hålla sig i en god form. För den som vill vidareutbilda sig är Schenker också en lämplig arbetsgivare – här finns nämligen möjligheten att gå en vidareutbildning under arbetstid.