Älskade bil

Älskade bil

Det är svårt att tro att bilen kom till världen för bara lite mer än hundra år sedan då Carl Benz tog patent på den första motordrivna bilen. Då såg bilen helt annorlunda ut än vad den gör idag. Det var enkla modeller med bilstolar som påminde mer om kyrkbänkar än dagens komfortabla stolar. Tutan var något man idag refererar till som clowntuta och blinkersen var en liten flagga som förare eller medpassageraren fick hålla ut med handen. Det finns även historier som talar om hur man inne i byar var tvungen att ha en assistent som gick före med en flagga för att varna andra trafikanter om bilens framfart på max 6 kilometer i timmen.

 

Bilen idag

Många var de som tvivlade och ifrågasatte bilen som transportsätt; men nu finns den i våra liv som en självklarhet. Vi har tagit den till hjärtat. Det spelar egentligen ingen roll om du har en gammal, ny, skruttig, eldriven, veteran eller ens vilken modell du valt, för visst vill du ge den det där lilla extra som talar om vem bilens ägare är? För en del räcker det med en väl vald wunderbaum, medans andra tar steget längre och monterar extrautrustning på sin bil.

 

 

Vad finns det för extrautrustning?

Är du en livsnjutare och älskar musik är en ljudanläggning med de rätta högtalarna för den grymmaste basen ett måste.

Använder du bilen i arbetet kan extrabelysning och motorvärmare vara ett tacksamt hjälpmedel och öka säkerheten på mörka och kalla vägar. 

Alkolås är en trygghet för alla trafikanter och blir allt oftare ett krav från företag. 

Dragkrok borde vara en självklarhet på bilen, men finns inte detta så kan man ta kontakt med lämpligt företag för att få en monterad. För hjälp med montering av extrautrustning till en bil i Gröndal kan du exempelvis kontakta Bilvårdsteknik här: http://bilvard.net/tjanster/