Stoppa smittan med hjälp av virussanering

advertorial

En ren arbetsplats är viktig eftersom det bidrar till en mer trivsam arbetsmiljö för anställda och ger ett bättre intryck hos kunder och besökare.

Det finns dock en ännu viktigare anledning till att man bör hålla arbetsplatsen ren och det är att man då kan stoppa virus och bakterier från att spridas fritt. En ren arbetsplats kan alltså stoppa smitta från att spridas och vissa gånger kan det också krävas en virussanering om man vill minska risken för att de anställda ska bli sjuka.

En virussanering kan hindra fler anställda från att insjukna på arbetsplatsen

Om det finns risk för att smitta kan spridas i en lokal så bör man boka en virussanering snarast möjligt. Det kan till exempel handla om att en anställd som har varit på arbetsplatsen har blivit sjuk i en virussjukdom. Även om det vissa gånger kan vara försent om den smittade redan har arbetat och träffat andra anställda så kan det fortfarande vara klokt att ta det säkra före det osäkra och genomföra en virussanering.

virussanering

Förhoppningsvis kan det innebära att man stoppar fler från att smittas. Förutom att det är en handling som visar omtanke om de anställda så kan det även ha ekonomiska vinningar då man kan hindra att många anställda blir sjukskrivna.

Experter som utför noggranna virussaneringar på kontor och andra företagslokaler 

Vid en noggrann virussanering så kan allt från golv, väggar och tak till bänkar, skrivbord, knappar och maskiner behandlas med desinficerande medel. Svensk Skadedjurssanering kan hjälpa till att skydda företaget från virus och bakterier.

De använder sig av Virkon som fått sitt namn från dess dokumenterade effekt mot mängder av virusfamiljer. Det är en produkt som vid aktivering med vatten bildar ett flertal desinficerande ämnen. Den dödar bakterier, virus och svamp och går att använda på de allra flesta material (plast, gummi, trä, metall och textil).